Den stora elefanten

I tisdags bestämde sig vår allas kära Andrea för att tillverka egenhemlagad musli. Hon kämpade som aldrig förr med diverse ingridienser och jag iaktog ivrigt varje rörelse hon gjorde. Spännande följde jag hur de åkte in i ugnen och ut några minuter försent. Lite svart och lite bränt var resultatet men på vissa ställen på plåten- helt okej. Hon hällde upp delen med den lyckade muslin i en plastbytta och sade nöjd "Jag skulle vilja klistra en lapp där det stod Andrea's musli" sedan skrattade hon gott åt sig själv. Två dagar senare går det inte att missta sig på att Andrea har gått lös i köket, det ligger spår av nötter, havre och allt annat som kan tänkas vara i musli. Stora högar på golvet som har fastnat under strumporna på oss och smusslad till både badrummet och sovrummet. När Elin vaknade imorse tittade hon på mig och sedan på muslin som låg utspridd över HELA lägenheten. Hon spände ögonen i mig och sade: Idag får du ett uppdrag Angelica. Jag tittade mig nervöst omkring medan hon fortsatte: Du ska få Andrea att dammsuga här annars kommer jag flytta härifrån.

Andrea kommer hem om en timme och jag funderar fortfarande på hur jag ska säga detta. Jag vill ju inte verka oförskämd eller verka vara en sådan som styr och ställer. Jag tror jag överlämnar det här till Elin.

Imorgon ska jag till Säffle och jag är riktigt sugen på en fylla i Åmål. Vilka ska med? (Nu förväntar jag mig förbaskat många kommentarer)

/ Eran Angelica


Cheesburgarjävel

Mötte upp en ganska förbannad Angelica efter jag hade slutat jobbet. Jag hade telefonen i ena örat samtidigt som vi gick så jag kunde inte riktigt höra vad hon muttrade i det andra, men jag kunde urskilja något i stil med "döda andrea".

Efter ett tag slocknade kraken på soffan, och jag smet iväg till köpcentret. Här sitter jag nu, och jag har konstaterat att Norge är ett väldigt märkligt land. Jag känner mig diskriminerad, jag känner mig åtsidosatt på grund av mina specialbehov. Specialbehov som stavas glutenfritt. Varför ska jag behöva betala nästan 10 kronor mer bara för att jag inte kan äta gluten? 25 kronor betalade jag nyss för att få äta min specialcheesburgare, och därmed få tillgång till Burger King's gratisinternet. Men den var riktigt riktigt god, kanske en av de godaste jag ätit. Intalar jag mig.
Att vara glutenintolerant i Norge är dyrt, det vet jag det. Tacka vet jag Sverige!/Elin


Bad ass

Precis innan vi gick utanfør dørren bad jag Andrea om nyckel men hon sa att vi skulle ju ændå gå samtidigt så det var ju onødigt. Nu har jag varit utelåst i 2,5 timmar och Elin ær hemma om 1. Den mænniskan ska få stryk. Tur att det finns ett bibliotek i Norge i alla fall. Annars hade jag førfrusigt utanfør dørren i væntan på att bli inslæppt. Har mycket riktigt gett Norge en andra chans, leder det till något blir jag glad. Om inte så blir jag inte førvånad med tanke på all min otur dem senaste månaderna. Funderar på att råna en bank, jag menar.. det måste ge føljder att læmna den yngre generationen arbetsløs. Det ær inte mer æn rætt, tycker jag i alla fall!

/ Angelica

Konversation

- Jag kommer till Norge idag/ Angelica
- Idaaag?/ Elin
- Ja, har du inte fått mina sms?/Angelica
- Va? Nej?/ Elin

Fan, jag skulle bara ha kommit ;)

Bananer i pyjamas möter teletubbies

Vi inte bara bor tillsammans, delar samma intressen, har samma humor, har samma hårfärg, blivit tagna för syskon ett flertal gånger, skedar varandra till sömns, gråter ihop framför O.C.... nu klär vi oss även lika :)
Good day!

Igår var det Beer Call här på Jessheim. Det inträffar alltid första tisdagen varje månad och då går alla ut och super sig stenfulla, alla utom jag. Jag hittills inte lyckats ta mig tid att gå ut en endaste gång sedan jag blev norgebo, vilket är mycket dåligt! Igår lyckades jag heller inte byta bort mitt sena kvällspass, så även denna gången bommade jag en utekväll.
När jag gick från busstationen inatt klockan ett var iprincip hela stan öde, så lite lättad blev jag över att jag kanske inte missade något ändå. Tills jag kom upp i våran lägenhet och möts av en Frida hängandes över toaletten och en främmande kille i hallen, som tillslut visades sig vara våran ena granne. Vart min sambo Andrea var var ett mysterium, men även hon dök upp efter ett tag på lite vingliga ben och lite lätt lullig.
Grannarna hade fest som vanligt, och efter en lång rad av försök av övertalning om att jag skulle med ut av diverse olika personer jag aldrig träffat, traskade en stor skara iväg till Gartneriet, Jessheims populäraste nattklubb. Tråkig som jag var slängde jag på mig mjukisdressen och landade i soffan framför white chicks med en trave riskakor.
Imorse kunde jag i alla fall glädjas över att jag var den enda som inte var bakfull, både Andrea och Frida såg båda ut att ha sett bättre dagar ;)

Eftersom både jag och Andrea har våran jobbfria dag idag så tänkte vi lyxa till det lite med att gå på bio. Men efter att ha betalat hyran och diverse andra utgifter insåg vi att vi nog var lite för fattiga. Istället planerar vi filmkväll med hemmagjord pizza gjord på kylskåpets färskaste ( dvs. den lilla mängd som inte gått ut på datum) ingridieser; choritzokorv och ost! Smaskens :)/Elin


Vanlig natt med Angelica

Ligger i sängen och försöker sova med Angelica vid min sida. Börjar märka hur Angelica börjar slummra in i sin skönhetssömn. Först är det djupa andetag som sakta men säkert över går till högre högre och HÖGRE snakningar. Men detta ska inte låta mig störas, så jag försöker sova iallafall. Detta lyckas inte, så efter många om och men, funderingar och överläggningar kommer jag fram till att detta ska få ett slut!

Angelica: SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea: (petar lite på henne)
Angelica: SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea: (petar lite på henne igen)
Angelica: SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea: (petar lite hårdare)
Angelica: SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea: Angelica?
Angelica: SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea:ANGELICAAA!
Angelica: SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea: (kastar en kudde över huvudet)
Angelica: (ett instängt)SNARK SNARK SNARK SNARK
Andrea: (slår Angelica) 
Angelica: Vad är det? 
Andrea: Du snarkade
Angelica: Va?
Andrea: Du snarkade! 
Angelica: Va?
Andrea: Det var inge...
Angelica: Va? 
Andrea: DET VAR INGET! 
Angelica: Är du säker?
Andrea: Du snarkade bara...
Angelica: Nej de gjorde jag inte
Andrea: Jo det gjorde du
Angelica: Men jag är ju vaken
Andrea: Jo DET gjorde du
Angelica: Det kan jag inte ha gjort för jag är ju vaken
Andrea: JAG HÖRDE VÄL VAD JAG HÖRDE! 

Sen vänder jag mig om och somnar så skönt :)

 

RSS 2.0